Napi Iszlám

Muszlim futballsztárok a francia labdarúgó EB-n

2016. június 10. - Napi Iszlám

Muszlim futballsztárok a francia labdarúgó EB-n

A franciaországi futball Európa Bajnokságon, mely a mai napon kezdődik Párizsban, egy tucatnyi olyan muszlim futballjátékos vesz részt a nemzetközi rendezvényen, akik az európai top 24 csapatokban játszanak.

Az alábbiakban néhány olyan játékost mutatunk be a német és a francia válogatottból, akik csapatuk szempontjából sorsfordító szerepet játszhatnak az EB-n. (Az aboutislam.net több részes cikksorozatban fogja bemutatni a bajnokság ideje alatt az EB muszlim futballsztárjait.)

NÉMETORSZÁG

Mesut Özil

Mesut Özil német focista az Arsenal és a német válogatott csapatában játszik középpályásként. Özil 2006 óta a a német nemzeti ifjúsági csapat tagja, 2009-től pedig a felnőtt válogatottban játszik. A 27 éves tehetség a 2010-es FIFA labdarúgó-világbajnokságon szerzett először nemzetközi figyelmet, amikor a torna legjobb játékosának járó Aranylabda Díjra nevezték. 24 éves korában Özil lett a legfiatalabb sportoló, akinek alakját a Berlini Múzeumban találhatjuk.

Shkodran Mustafi

Shkodran Mustafi német focista a Valencia csapatában játszik középhátvédként, illetve a német válogatott tagja. Mustafi 2014. május 13-án Lengyelország ellen hívta fel magára először a figyelmet, továbbá tagja volt annak a német válogatottnak, amely 2014-ben megnyerte a világbajnokságot.

Sami Khedira

Sami Khedira, a Juventus középcsatára a 2016-os Európa bajnokságon a német válogatott tagjaként játszik. 2010-ben a Stuttgart csapatából került át a Real Madridba, majd 2015-ben a Juventusba. 2009-ben U21-es bajnokságot nyert Németországgal csapatkapitányként, 2010-ben pedig már tagja volt a német válogatottnak a világbajnokságon, ahol Michael Ballack helyén játszott. 2014-ben szintén tagja volt a világbajnok csapatnak.

Emre Can

Emre Can középpályásként játszik a Liverpool csapatában és a német válogatottban is. A tehetséges játékos több posztot is be szokott tölteni: középhátvédként és középcsatárként is megállja a helyét. Karrierjét a Bayern Münchennél kezdte, 2013-tól a Bayern Leverkusen, majd egy szezonnal később a Liverpool játékosa lett.

FRANCIAORSZÁG

Paul Labile Pogba

Paul Pogba francia focista a Juventus középpályása, aki mind védőként, mind csatárként szokott játszani. Jelenlegi csapatába a Manchester Unitedból igazolt át 2012-ben. 2013-ban az U20-as világbajnokságról a legjobb játékosnak járó díjjal tért haza.

N’Golo Kanté

A 25 éves N’Golo Kanté az angol Leicester csapatában játszik középpályásként 2015 óta. A 2016-os Európa bajnokságon az ígéretes francia játékosok között játszik a válogatottban.

Moussa Sissoko

A Maliból származó családban, Franciaországban született Moussa Sissoko 2013-tól a Newcastle csapatában játszott középpályásként, szerződése idén járt le az angol csapatban. Már 17 éves kora óta a francia válogatott tagja. Kanté mellett a másik tehetséges újonc az Európa bajnokságon szereplő válogatottban.

Bacary Sagna

A szenegáli származású, francia születésű Bacary Sagna jobb hátvédként játszik a a Manchester csapatában, ahova 2014-ben igazolt át az Arsenalból. 2007-től a francia válogatott tagja.

Kármán Marianna

 

Forrás: http://www.aboutislam.net/…/muslim-stars-shine-france-euro…/

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr578798318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása