Napi Iszlám

Szíriai menekültek 2000 dollárral segítették a kanadai erdőtűz evakuáltjait

2016. május 13. - Napi Iszlám

GYORSHÍR - Szíriai menekültek 2000 dollárral segítették a kanadai erdőtűz evakuáltjait

 

Mikor az 5 éves Elie Khallas szüleitől a Fort McMurray térségében terjedő erdőtűzről hallott, Szíria jutott eszébe és mindaz, ami ott történt velük. Bement a szobájába, összepakolt annyi játékot és mesekönyvet, amennyit csak talált, és közölte a szüleivel, hogy ezeket azoknak a gyerekeknek fogja adni, akiknek menekülniük kellett a tűz elől.
“Azt mondta, tudja, min mennek keresztül és szeretne segíteni rajtuk” – nyilatkozta Saima Jamal a Calgary város szíriai menekülteket segítő csoportjának egyik alapítója.
Elie és szülei, Rita és Salem még decemberben érkeztek Calgaryba. Salem egy tolmács segítségével elmondta, hogy meleg fogadtatással üdvözölték őket és mindenki nagyon kedves volt velük.
“Mikor megérkeztük Kanadába, minden segítséget megkaptunk, amire szükségünk volt. Szeretnék visszaadni mindazt, amit kaptunk a kanadai emberektől, és erre most van a legmegfelelőbb alkalom – segíteni, mikor arra a legnagyobb szükség van."
Salem több Calgaryban élő menekülttel együtt összesen 1,960 dollárt gyűjtött össze az evakuálásra kényszerültek számára. Az összeg felét a 99 Hampers of Hope kezdeményezés kapta.
Elie és apukája a csoport nevében további 400 dollárt adott át a kanadai Vöröskeresztnek a CBC híroldal által szervezett jótékonysági rendezvényen. “Bár kevés az, ami ezeknek az embereknek van, mégis készek abból visszaadni. Ez igazán figyelemreméltó.” – mondta Saima.
Csányi Timea

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr788712976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása