Napi Iszlám

POZITÍV PÉLDA - Ugyanaz az Istenünk

2016. február 21. - Napi Iszlám

POZITÍV PÉLDA - Ugyanaz az Istenünk

Christophoros Schuff atya egy Leszbosz szigetén lévő faluban, Skala Sikamineas-ban él. Ez az egyik falu Leszbosz szigetén, ahol partot érnek a Törökországból érkező menekültek. Schuff 14 éve él a faluban, és jelen pillanatban egy svéd civil szervezetnek dolgozik, amelyik a menekülteket segíti. Az atyát gyakran látni a parton egy darab szőnyeggel, amin a megérkezők imádkozhatnak, vagy ahogy éppen vizet oszt az érkezőknek.

"Azt gondolom, hogy száz papnak kellene itt lennie" - mondja Schuff. - A szigeten az összes kolostornak van üres szobája. Nyitva kellene lenniük, de nincsenek. Én a szeretet Istenében hiszek. Ha nem tanúsítunk szeretetet a felebarátunk felé, akkor Isten felé sem tanúsítunk, mert a kettő együtt jár. Sokan megkérdezik, hogy miért jöttem ide tizennégy évvel ezelőtt. Azt válaszolom nekik: azért, hogy most itt legyek."

(via al-jazeera: http://www.aljazeera.com/…/god-priest-helps-syrian-refugees…)

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr648408550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása