Napi Iszlám

"Allahé a dicsőség" a buszokon?

2016. május 10. - Napi Iszlám

GYORSHÍR - "Allahé a dicsőség" a buszokon?

Te el tudnád képzelni, hogy a 4-6-os oldalán az iszlámhoz köthető üzeneteket olvass? Mi sem. Pedig pontosan ez fog történni Londonban, ahol a közlekedési vállalat engedélyt adott arra, hogy a buszok reklámposzterei ramadánhoz kapcsolódó üzeneteket hordozzanak, írja az independent. A ramadán az idén június 7.-én kezdődik (mozgó ünnep az iszlám és keresztény naptár eltérése miatt, nem mindig ugyanakkor van), és ez alkalomból egy jótékonysági szervezet, az Islamic Relief plakátolja majd tele London, Birmingham, Leicester, Manchester és Bradford buszait, amivel az adakozás kötelességére emlékeztetik a muszlim hívőket. Londonban él a brit muszlimok közel 50 százaléka, körülbelül három millió ember.
Az iszlám öt pillére közül az egyik, az alamizsnaadó/zakát kifejezetten a szegények megsegítését szolgálja, és minden muszlimnak kötelessége, hogy jövedelme 2,5 százalékát erre a célra adományozza. A jelenlegi adománygyűjtés a szíriai menekülteket fogja támogatni.
A buszok a szubhán Allah (subhan Allah) feliratot fogják viselni, ami azt jelenti, hogy Istené a dicsőség. A londoni buszokat üzemeltető cég, amelyik a hirdetőfelületeket kezeli, nem engedélyezi a politikai kampányüzeneteket vagy szlogeneket, de a vallási tartalmú üzenetek ellen semmi kifogása.
Az esetre különös fényt vet most, hogy Sadiq Khan lett London első muszlim vallású polgármestere.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr758700470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása