Napi Iszlám

MULTIKULTI - Hamzah és a lopott MacBook

2016. március 12. - Napi Iszlám

MULTIKULTI - Hamzah és a lopott MacBook

A terrorveszélyről, menekültekről, bevándorlásról, gazdasági válságról, háborúról, természeti csapásokról és emberek kegyetlenségéről szóló híradások dömpingjében a hírfogyasztók emberségről szóló pozitív történetek után áhítoznak- bizonyíték erre az is, hogy a közösségi média segítségével egy nap alatt körbejárta a világot a zsidó származású amerikai Dana Mintzer Leman Facebook megosztása és üzenete a palesztín származású muszlim Hamzah Hamadhoz. Leman a következő kísérőszöveggel töltötte fel a fiatalember képét a saját Facebook oldalára:

'Ő itt Hamzah Hamad. 2015. októberében a 21 éves lányom MacBook Air készüléke egy betörés során eltűnt a lányom missouri lakásából. A MacBook sok kézen átment, mire az Illinois-ban biokémiát hallgató 21 éves Hamzah-hoz került. A tech-guru egyetemistát arra kérték, hogy törölje ki készüléket azonosító információt. A kérés teljesítése helyett azonban google-ben rákeresett az eredeti tulajdonos nevére, megtalálta, kapcsolatba lépett vele, és késedelem nélkül eljuttatta neki a számítógépet, gondosan védőcsomagolásba tekerve, a következő üzenet kíséretében: “Le nem írható, mennyire boldog és áldott vagyok, hogy ezt visszajuttathatom neked. Kívánom, hogy mindig ilyen szerencsés légy.”
Hamzah muszlim palesztín-amerikai.

Mi zsidók vagyunk. Allah áldja meg őt és egész családját! Köszönjük neki emberségét és jóságát... amire mindannyiunknak törekedni kellene szóban és cselekedetben.'

Mi pedig köszönjük Dana Mintzer Lemannak, hogy megosztotta a világgal ezt a történetet. Mert az embert nem a származása teszi, hanem a szíve.

Sabiq Eszter Fatima

Az eredeti poszt itt található: https://www.facebook.com/dana.mintzerleman/posts/1269329779760485

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr188469134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása