Napi Iszlám

TUDÓSÍTÁS - Janadriyah Fesztivál

2016. február 24. - Napi Iszlám

TUDÓSÍTÁS - Janadriyah Fesztivál

Szaúd-Arábia legnagyobb kulturális ünnepségét, a Janadriyah fesztivált, 1985 óta rendezik meg a Saudi National Guard szervezésében. A szaúdi kulturális örökség fesztiválja Riyadh közelében, egy külön erre az alkalomra épített, 1,5 km2 kiterjedésű, körülkerített helyszínen zajlik.
Az Öböl-térségben ez a legtekintélyesebb rendezvény, ami milliónyi látogatót vonz.
A tavalyi fesztivál elmaradt Abdullah király halála miatt, de a 2014-es évben az érdeklődők száma meghaladta a 1,4 milliót. Idén az arabnews becslése szerint összesen 1,15 millión jöttek el a 18 napos rendezvényre, ami múlt pénteken zárult. A fesztivál célja, hogy „hogy bemutassa a gazdag szaúdi hagyományokat és örökséget, illetve a sivatagi élet egzotikus légkörét.
Idén a meghívott vendégkiállító ország Németország volt. A fesztivál többi, nagyobb része Szaúd-Arábia régiói szerint szekciókra volt osztva, ahol bemutatásra kerültek a különböző népi hagyományok, szokások, kézművesség, építészet, néptánc. A régiókon kívül még jelen voltak a minisztériumok pavilonjai, mint pl. a Mezőgazdasági Minisztérium vagy a Szaúdi Turizmus kiállításai. Idén központi téma volt a tradicionális menyasszonyi viselet, az régi vadászfegyverek, mezőgazdasági eszközök, a népdalok, valamint a tánc és dráma.
Ezenkívül különféle non-profit szervezetek és jótékonysági intézmények is helyet kaptak. Nem beszélve a számos ételstandról a hagyományos szaúdi konyha remekeivel, a színes népviseletek bazárjairól és az otthoni füstölőhöz használható különféle illatos oudot és parfümöt kínáló árusokról.
A belépés a fesztiválra ingyenes volt.

Kocsis Gabriella, Riyadh

 

Fotógalériánk

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr398416456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása