Napi Iszlám

Sólyombajnokság Dubajban

2016. február 17. - Napi Iszlám

SAJTÓSZEMLE - Sólyombajnokság Dubajban

Hétszáznál is több solymász indul február 18- 20. között a Dubajban évente megrendezésre kerülő Fazza bajnokságon, írja a The National (http://www.thenational.ae/…/hundreds-of-falconers-to-conver…).

A versenyre többek közt az erre kifejlesztett F3 Championship nevű alkalmazással vagy az eseményt rendező szervezet (Hamdan Bin Mohammed Heritage Center) közösségi portálokon regisztrált profiljain keresztül lehet.

A vetélkedő emirátusok-beli solymászokat származási helyük és madaruk fajtája alapján osztják csoportokba.

 

A szervezet megmérettetésért felelős igazgatónője, Szuád Ibráhím Dárwís így nyilatozott az eseményről: „A sólyommal való vadászat a Perzsa-öböl vidékének egyik legfontosabb eszköze volt a túlélésre. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy történelmi örökségünket megőrizzük, és továbbadjuk az utánunk következő generációknak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr448397860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása