Napi Iszlám

GYORSHÍR – És ha egy muszlim tér át kereszténynek?

2016. május 11. - Napi Iszlám

GYORSHÍR – És ha egy muszlim tér át kereszténynek?

Az oldalunkon nemrég közöltünk egy írást Csányi Tímea tollából, ami arról szólt, hogy a volt cseh szépségkirálynő, Markéta Maryam áttért az iszlámra. Ez volt az oldal egyik legnépszerűbb, leginkább megosztott cikke.
Az áttérés nem egyedi eset, ott volt Lindsey van Gele, aki belga szépségkirálynő volt, és a házasságkötése miatt lett muszlim, ugyanakkor nem csak egyirányú lehet, és persze nem csak szépségkirálynők térnek át, hanem mások is, de a médiában most egy másik szépségkirálynő, az amerikai Rima Fakih feltételezett áttérése vetett hullámokat. Rima Fakih az al-arabiyya szerint sí’ita muszlimból tért át maronita kereszténynek, mivel a vőlegénye, Wassim Salibi libanoni zene-producer maronita keresztény.
Rima Fakih az újság szerint katolikus iskolába járt Libanonban, mielőtt az Egyesült Államokba költöztek volna, és 2010-ben megnyerte volna a Miss USA szépségversenyt Michigan állam színeiben. Fakih egy bibliai idézetet (Fil.4,13: Mindenre van erőm abban, aki megerősít engem.) osztott meg a twitterén, ebből gondolja több újság, hogy áttért a kereszténységre.
Az iszlám, a kereszténységhez hasonlóan, szigorúan tiltja a kitérést. A két monoteizmus magára úgy tekint, mint az abszolút igazság letéteményesére, és a prófétájára, mint az utolsóra. Ez a monoteizmus definíciójából is következik, hiszen miért követne valaki egy vallást, ha nem gondolja azt, hogy az övé a legjobb út az üdvösséghez?
Ugyanakkor több iszlám-többségű ország halállal bünteti azt, aki elhagyja az iszlámot: ilyen Afganisztán, Brunei, Mauritánia, Qatar, Szaúd-Arábia, Szomália, Szudán, az Egyesült Arab Emirátusok és Jemen.
A maronita keresztények a kereszténység libanoni felekezete, akik az iszlám hódítása alatt is megőrizték sajátos hitüket, és arámi nyelvüket is a 19. századig beszélték. A katolicizmus keleti ágához tartoznak, a latin egyházzal és a pápával egységben lévő, de mégis önálló egyházat alkotnak. A római katolikusoktól elsősorban a liturgiájuk különbözteti meg őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr128703700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása