Napi Iszlám

Muszlim tanárnő is van a brüsszeli áldozatok között

2016. március 27. - Napi Iszlám

GYORSHÍR - Muszlim tanárnő is van a brüsszeli áldozatok között

Tanárok és diákok gyászolják a fiatal háromgyerekes tanárnőt, Loubna Lafquirit, aki a felrobbantott brüsszeli metrón utazott kedden.
A testnevelés tanárnő, aki nagy népszerűségnek örvendett a diákok körében, egy iszlám iskolában tanított Brüsszelben. A vezetőség és a diákok a városban történt incidens óta rettegtek a rossz hírtől, mivel a tanárnő, akiről tudták, hogy metróval jár dolgozni, nem jelent meg kedden az iskolában.
A Zeventem repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson történt merényletsorozatban, melyet a Dá’esh (ISIS) terroristacsoport vállalt magára, összesen harmincegyen vesztették életüket és több százan megsérültek.
„Nem érzünk mást, csak dühöt, és határozottan elutasítjuk ezeknek az embereknek a nézeteit, akik muszlimnak vallják magukat” – nyilatkozta Mohamed Allaf, a Muszlim Iskolák Egyesületének főtitkára. „Nincs a világon olyan vallás, amely támogatná más, ártatlan emberek meggyilkolását.”
A tanárnő diákjait az iskola többi tanára rajzolásra, vers- és üzenetek írására ösztönözte, hogy ezáltal fejezzék ki önmagukat és érzéseiket. Remélik, hogy ezek a módszerek majd segítenek a gyerekeknek abban, hogy feldolgozzák a történteket.
A brüsszeli mecsetekben a pénteki szónoklat fő témája a merényletek voltak. A belga muszlimok tartanak attól, mi vár rájuk a jövőben.
„Bevallhatjuk, hogy muszlimok vagyunk? Nem kellene inkább eltitkolnunk? Ki lehet mondani azt, hogy Allahu Akbar (Az Egyetlen Isten a leghatalmasabb)? A gyerekeim a napokban folyton efféléket kérdeznek tőlem. Olyan, mintha minden beszennyeződött volna, ami a vallásunkhoz kapcsolódik” – mondta Khadija Zamouri parlamenti képviselő az al-Jazeera riporterének.
A merénylet áldozatai között amerikai, brit, indiai, marokkói, perui és kínai áldozatok is vannak.
Csányi Tímea

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr98530376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása