Napi Iszlám

REAKCIÓ - A magyarországi muszlim közösségek reakciói a brüsszeli terrortámadás kapcsán

2016. március 22. - Napi Iszlám
MAGYARORSZÁGI MUSZLIMOK EGYHÁZA - NYILATKOZAT A BRÜSSZELI MERÉNYLETEKRŐL
A Magyarországi Muszlimok Egyháza mélységesen elítéli a Brüsszelben ma délelőtt elkövetett robbantásokat. A támadássorozat olyan terrorakció volt, amire nincs magyarázat, nem köthető egyetlen valláshoz, egyetlen nemzetiséghez sem vagy származáshoz. Az iszlám elítéli az erőszakot és a terrort, és megengedhetetlennek tartja a béke, a biztonság, a jog és a törvényes rend megsértését, bárki is legyen az elkövető.
Mohamed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „A muszlim az, akinek a beszédétől (nyelvétől) és a tetteitől (kezétől) biztonságban vannak az emberek. És az erős hitű muszlim az, aki mellett az emberek biztonságban érzik magukat és vagyonukat.” (an-Naszái)
A Magyarországi Muszlimok Egyháza részvétét fejezi az áldozatok hozzátartozóinak és Belgium kormányának és lakosságának.
Budapest, 2016. március 22.
MAGYARORSZÁGI MUSZLIMOK EGYHÁZA
________________________________________________________________
MAGYAR ISZLÁM KÖZÖSSÉG - KÖZLEMÉNY
Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy nem lehet hívő muszlim az, aki ártatlan embereket gyilkol.
Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a terrorizmusnak terror a vallása.
Az iszlám vallás soha sem engedett meg terrorcselekményeket, az ilyen bűnök elkövetőit a seriá halállal bünteti. A Magyar Iszlám Közösség, mint eddig mindenkor, mélységesen elítél minden terrorcselekményt, legyen az Isztambulban, vagy éppen Brüsszelben. Reménykedünk ezen Európában működő terrorista sejtek mihamarabbi felszámolásában és példás megbüntetésükben. Őszinte részvétünket fejezzük ki Belgium népének, és szolidaritásunkat nyilvánítjuk ki minden terror sújtotta országgal. Támogatjuk, hogy Európa végre vesse ki magából a szélsőséges eszméket követő embereket, mert ez a hosszú távú biztonság záloga. Az ilyen merényletek ártanak az Európában élő több millió békés muszlim vallású embernek is, és az iszlamofóbiát erősítik!
2016. március 22.
Magyar Iszlám Közösség

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr728512216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása