Napi Iszlám

KULTÚRA - Virtuális túra a szaúd-arábiai al-Maszmak Erődbe

2016. március 21. - Napi Iszlám

KULTÚRA - Virtuális túra a szaúd-arábiai al-Maszmak Erődbe

Napjainkban vált lehetővé a szaúd-arábiai al-Maszmak - múzeummá alakított - Erőd virtuális látogatása a Szaúdi Turizmusért és Nemzeti Örökségért Felelős Bizottság (Saudi Commission for Tourism and National Heritage) honlapján keresztül. A múzeum mind számítógépes, mind okostelefonos rendszeren keresztül látogatható, sőt Virtual Reality szemüveggel is résztvehetünk a vezetett túrán a világ bármely pontjáról.
A háromdimenziós, 360 fokos kameraképekkel rögzített túra alkalmával angol és arab nyelven beszélő virtuális kísérőnk ismertetőjét hallgatva a múzeum több termének kiállítási tárgyait és képeit is megtekinthetjük a kanapénkról. Az alkalmazás engedi a a múzeum minden részletének elérését, nagyítását, miközben lehetőségünk nyílik Szaúd-Arábia történetének megismerésére.

Hasonló alkalmazással már látogatható például a jeruzsálemi Szikla-mecset is (http://jerusalem.com/tour/dome_of_the_rock_3D).

https://www.scth.gov.sa/virtualtours/documents/masmak/english.html

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr578508558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása