Napi Iszlám

Webinárium: Iszlám tárgyi kultúra, avagy „Egy mezőgazdasági birodalom felemelkedése”

2016. március 05. - Napi Iszlám

Webinárium: Iszlám tárgyi kultúra, avagy „Egy mezőgazdasági birodalom felemelkedése”

Ezzel a címmel hirdet webes szeminárium-sorozatot közösen a Bonni Egyetem, a müncheni Ludwig Maximilians Egyetem, a Hamburgi Egyetem és New York-i Bard Graduate Center. A szemináriumok témája a Közel-Kelet régészete, arab papírológia, iszlám művészet és tárgyi kultúra és a Közel-Kelet numizmatikája.

A webináriumok célja, hogy a Korai Iszlám Birodalom mezőgazdasági jellegéből adódó gazdasági fejlődést vizsgálják, illetve azt, hogy a mezőgazdasági jelleg hogyan hozott létre egy földbirtokos arisztokráciát a térségben.

A részvétel feltételei: angol nyelvtudás (írásban és szóban). A kurzus nyitott minden BA, MA, PhD hallgató előtt, aki iszlám tanulmányokkal, művészettörténettel, történelemmel, régészettel foglalkozik. Emellett szüksége lesz mindekinek egy számítógépre, megfelelő internet-kapcsolatra és egy headsetre. Jelentkezési határidő: március 15.

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr918445980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása