Napi Iszlám

A dán imám és a gyermekházasság esete

2016. február 13. - Napi Iszlám

RE-AKCIÓ

A Hir24-en megjelent egy hír a dániai Aarhus mecsetében imámkodó Oussama el-Saadi sajátos véleményéről, amellyel a menekülttáborokban engedélyezné a gyermekekkel való házasságot, illetve ezen kapcsolatok törvényes elismerését. A Hir24 részletesen beszámol a férfi érveléséről, azonban úgy gondoljuk, hogy nem árt, ha pár sorban mi is foglalkozunk a véleményt kifejtő személlyel. 

Az a helyzet ugyanis, hogy Oussama el-Saadi nem először kerül be a hírekbe furcsa nézeteivel, sőt a rendőrség érdeklődését is kiváltó tevékenységével: Oussama el-Saadi ugyanis nyíltan toboroz a Dá’is/ISIS számára. A dán hatóságok szerint az aarhusi mecsetből összesen 27 fő ment ki Szíriába harcolni, többségükben a Dá’is/ISIS kötelékébe, az alábbi videóban pedig arról értekezik, hogy szeretné, ha egy napon a ők uralnák az egész világot: 
http://politiken.dk/indland/ECE2503305/formand-for-aarhusiansk-mosk-jeg-haaber-at-is-vinder-og-vi-en-dag-har-en-islamisk-stat-i-verden/

Azt gondolom, tehát, hogy Oussama el-Saadi Hír24-ben közölt nyilatkozata és annak időzítése nem véletlen. Az, hogy a gyerekházasságot kifejezetten a menekültek kapcsán említi és tartja helyesnek, míg saját lányaival kapcsolatban, saját egzisztenciája és biztonsága érdekében már másként nyilatkozik, erősen a nyilatkozat célzatosságára és átgondoltságára mutat.
Ne felejtsük el, hogy a Dá’is/ISIS alapvető érdeke, hogy az európai társadalmakban káoszt idézzen elő, miközben párhuzamos célja, hogy a nem hozzá kivándorló - általuk hitehagyónak és árulónak tartott – azaz Európába, általuk csak „szürke zónaként” emlegetett térségbe vándorló muszlim népesség megsemmisítése. Az utóbbi doktrina részletes kifejtése például itt is elérhető: 
https://ansarukhilafah.wordpress.com/2015/02/14/the-extinction-of-thr-grayzone/

Ebben a kontextusban az aarhusi imám nyilatkozata nem egy "sajátos logikájú, ostobácska vélemény", hanem egy, a menekültek és a befogadó társadalmak közti szakadék és ellenségeskedés növelését célzó tudatos, jól átgondolt stratégia része. Amelyekkel kapcsolatban azért gondosan ügyel saját egzisztenciájának megőrzésére, és arra, hogy ne lépje át a dán törvények által megengedett szólásszabadási határokat. 

Egyszerűbben fogalmazva; ez az ember nem hülye, csak ellenség. A menekült muszlimok ellensége és az európai társadalmaké is. Annak viszont nagyon is ravasz.

Káldos János szociológus

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr838386656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása