Napi Iszlám

A Likud és a P-betű

2016. február 11. - Napi Iszlám

BANG YOUR HEAD HERE - A Likud és a P-betű

Más országok törvényhozóinak is komoly problémái vannak: Anat Barko, az izraeli Likud Párt képviselője azt találta mondani a Knesszetben, hogy nem létezik olyan, hogy Palesztina, mert az arab nyelv nem ismeri a p-betűt. Való igaz, arabul Palesztina Falasztín-nek hangzik, de a héberül is f betűvel kezdődik, és az arab nyelv valóban nem ismeri a p-hangot: a p betűs szavakat b-vel vagy f-fel írják át. Ilyen alapon persze a Fülöp-szigetek (Philippines) se létezik, ahol az angol hivatalos nyelv, és a fifty-five úgy hangzik, hogy pipty-pive, mert ott meg f-betű nincs.

Persze az ellenzék egy képviselője, Tamar Zandberg rögtön leidiótázta Berko-t, aki szerint ez egy tény. (via http://www.haaretz.com/israel-news/1.702630)

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr718382766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása