Napi Iszlám

Balerina kendőben

2016. február 07. - Napi Iszlám

CSAJOK ÉS PASIK - Balerina kendőben

Össze lehet-e egyeztetni a vallást az ember személyes vágyaival? Ez volt Stephanie Kurlow nagy kérdése: lehet-e egyszerre balett-táncos és muszlim? Akkor ugyanis, amikor betért az iszlámba, abba kellett hagynia a balettet, mert az iskolák nem tolerálták a vallásos öltözetet. Azután Misty Copelandre gondolt, aki az első szinesbőrű prímabalerina, vagy Noor Tagourira, az első olyan tévébemondóra Amerikában, aki magán tartja a kendőt, és elhatározta, hogy ő is tesz valamit.
"Persze, az emberek azt mondták, hogy nem tudom megcsinálni, és hogy a balett világa csak annyit fog látni belőle, hogy mit viselek és miben hiszek. De a balett az életem."
Elkezdett pénzt gyűjteni, hogy alapíthasson egy iskolát, ahol a különböző kulturális hátterű emberek tanulhatnak, köztük ő maga is, anélkül, hogy ebből hátrányuk származna.
Sokan segítik álmai megvalósulásában, de persze vannak támadói is, akik szerint a tánc "harám" (vagyis az iszlámban vallásilag tilos). Stephanie szerint azonban ez az egész nemcsak a táncról szól, hanem arról is, hogy muszlimok igenis lehetnek akár mérnökök, tévébemondók, írók, táncosok...

Gyöngyösi Csilla, iszlámkutató

A bejegyzés trackback címe:

https://napiiszlam.blog.hu/api/trackback/id/tr808367810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása